Beek - Ubbergen

Concertserie Beek Kerkconcerten

In de parochie kerk van Beek worden al sinds 1973 concerten georganiseerd. In deze sfeervolle concerten staat belangrijke religieuze muziek of kerkmuziek centraal die tijdens de vieringen niet kan worden uitgevoerd, door bijvoorbeeld bijzondere bezetting. Veel prachtige muziek uit het verleden past niet in de hedendaagse liturgie, terwijl deze schat het ten volle verdient te worden bewaard. Het is dan ook de wens van de Nederlandse bisschoppen hieraan zorg te besteden. In de concertserie in Beek wordt jaarlijks gekozen uit een rijke traditie van duizend jaar kerkmuziek die wordt uitgevoerd door vooraanstaande musici die zich vol overgave hieraan wijden.

Een belangrijke rol vervult hierin het Lindsen-orgel dat jaarlijks tijdens twee van de acht concerten wordt bespeeld. De concerten worden georganiseerd door een speciaal hiervoor door toenmalig pastor Willem van Kessel en enkele parochianen in het leven geroepen stichting die hiervoor zonder winstoogmerk de financiŽle verantwoording draagt: Stichting Concertserie Beek.

Bij de ingang van de kerk liggen de brochures waarin de concerten worden beschreven en aangekondigd. Informatie is ook beschikbaar via concertseriebeek.nl.