Beek - Ubbergen

Onderhoud, bezorgdiensten, administratie

 1. Schoonmaak kerk

  Eens per zes weken worden in een ochtend de kerk en de bijruimten schoongemaakt. De vloeren worden gestofzuigd en gedweild en het meubilair afgestoft. Natuurlijk wordt er ook gezellig koffie gedronken en bijgepraat. Er is goede apparatuur beschikbaar. Momenteel zijn er ongeveer zes personen actief in deze groep. Onze "Superstars".

  Voor dit team kunt u zich melden bij Sissy Sanders, telefoon 024 6842161.

 2. Onderhoud kerkhof

  De waardige sfeer van het kerkhof wordt in stand gehouden door maar liefst twee onderhoudsploegen, een voor klein en een voor groot onderhoud. Het kleine onderhoud omvat wieden en grasmaaien. Hieraan wordt leiding gegeven door de tuinman Henny ten Westeneind. De maandelijkse werkzaamheden op zaterdag omvatten het grote onderhoud, zoals het verwijderen van graven die moeten worden geruimd en de afvoer van stenen.

  U kunt zich melden voor dit onderhoudswerk bij Ben Willems, telefoon 06 31154490.

 3. Kosters, kerkversiering

  De koster is een uur voor de viering aanwezig en zorgt voor het aansteken van de kaarsen, klaarzetten van de benodigde voorwerpen etc.

  Degene die zorgt voor de kerkversiering, zoals de bloemen is vaak een aantal uren per week bezig. Het verzorgen van een passende decoratie bij een uitvaart hoort ook bij deze taak.

  Het aantal vrijwilligers dat de functie van koster vervult is klein. Het bestuur van de parochie selecteert daarom uit belangstellenden. Ook al kan men waarschijnlijk niet onmiddellijk aan de slag, als u belangstelling ervoor heeft, wordt u uitdrukkelijk uitgenodigd dit aan te melden bij de Pastoor, tel: 6841431

 4. Parochie - en kerkhofadministratie

  De parochie heeft een financiŽle en een ledenadministratie die het nodige werk kost. Beheer van het archief behoort eveneens tot de taken. Er is up-to-date bureauequipement aanwezig. Deels wordt dit werk door vrijwilligers gedaan.

  Geregeld is daarnaast de tijdelijke hulp van vrijwilligers nodig, zoals voor het maken van boekjes voor speciale vieringen. Ook is hulp nodig bij de verspreiding, via de brievenbus, van de enveloppen met folders en acceptgiro voor de jaarlijkse actie Kerkbalans.

  Wanneer men interesse heeft in deze taken, neem contact op met de pastorie.

  Ook is er een kerkhofadministratie. De kerkhofadministratie houdt grafrechten bij, verstuurt notaís etc. Deze functie wordt door een professional vervuld (wo en vr 9:00 - 12:00) op de pastorie, telefoon 024 6841431.